Порада у тему чистого четверга.
Гігієністи радять змінювати ганчірки та губки, якими миють посуд та протирають ті поверхні, з якими стикається їжа, якнайчастіше. Це пов'язано з накопиченням бактерій, спор грибів та механічного бруду, пилу та залишків їжі. Але багато хто з господинь відмовляється від щотижневої, або навіть щомісячної зміни таких ганчірочок чи губок через суто фінансові причини. Мовляв, не напасешся на такий підхід. Ми не будемо коментувати і зайвий раз нагадувати, що за відновлення здоров'я можна заплатити більше, аніж за ганчірку, а просто запропонуємо більш економний варіант.
У будь-якому разі, у господарстві (з тих самих гігієнічних причин) має бути одночасно декілька ганчірок або губок. Так, для посуду - одна, для столів - інші, для інших поверхонь - ще. І це - лише кухня. А є ще й ванна, туалет, де ми можемо користуватись такими самими засобами.
Тому з метою економії та з ідеєю повторного використання різних предметів, ми пропонуємо щоразу "знижувати ранг" використання губки/ганчірки. Так, наприклад, "відпрацювавши" кілька тижнів на митті посуду, губка, яка за виглядом та чистячими якостями ще не дуже деформована та не викликає у бережливої господині бажання викидати її, може бути переведена до лав протирачів інших поверхонь, що не стикаються безпосередньо з готовою до вживання їжею. І так рухатись у хаті можна аж до рівня губки, якою протирають унітаз. Відбувається безперервне оновлення на всіх етапах.
Таким чином і шкоди для здоров'я можна уникати, і не мучитись викиданням ще цілком придатних до використання речей.
Так і роблю))
ВідповістиВидалитичудово! :)
Видалити