Що це і навіщо?

Це новий україномовний блог однієї веселої родини, що має бажання поділитись своїм досвідом у веденні побутових справ із урахуванням екологічних та економічних особливостей нинішнього часу. Земля настільки заповнена людиськами, які весь час захаращують її продуктами своєї життєдіяльності та прогресу, що з нашого боку було б вельми чемно хоч трохи полегшити рідній планеті існування.

Автори впевнені у наявності Ноосфери, що працює ефективно, тому не виключають, що викладені тут поради можуть приходити не тільки у їхні світлі голови. Ящо Ви теж маєте досвід застосування тої чи іншої поради - будемо раді обміну думок та готові поділитись із світом і Вашою варіацією цієї поради. Завжди корисно навчатись разом!

Звертаємо увагу читачів, що деякі поради можуть бути викладені у дещо гумористичному стилі. :)

суботу, 7 травня 2016 р.

Апельсинові шкірки для чистоти мікрохвильовки

Ви здивуєтесь, але колись почута мною порада очистити мікрохвильову піч зсередини за допомогою апельсинових шкірок - дійсно працює! Достатньо взяти апельсинові чи мандаринові шкірки (і грейпфрутові теж згодяться, якщо є), вмістити у будь-який не_пластиковий посуд, додати води та залишити в увімкненій на максимум мікрохвильовці хвилин так на 5. Після цього весь той гидкий бруд, що накопичився на стінках та навіть у "важко доступних місцях" у кутках та на стелі стане значно легше прибрати за допомогою звичайної ганчірки чи губки. Мені це вкрай необхідно було зробити, адже не чистила цей прилад дууже давно - років зо 3 так точно. Здавалось, що процес буде надзвичайно важким і не зовсім приємним, адже вся внутрішня поверхня мікрохвильовки була вкрита товстим шаром жиру, бруду, залишків продуктів, що не тільки дратували таким виглядом, а й явно погіршували смак страв, що розігріваються. І ось, цитрусові шкірки реально виручили - внутрішня поверхня мікрохвильової печі стала абсолютно чистою за кілька хвилин. Для закріплення ефекту можна після етапу протирання повторно прогнати процедуру зі шкірками - тоді з печі зникнуть усі сторонні запахи та після протирання вже сухою ганчіркою чи паперовою серветкою прилад стане буквально як новенький.
Користуйтесь на здоров'я! :)
Як завжди - економічно та екологічно вигідний підхід.

Немає коментарів:

Дописати коментар