Що це і навіщо?

Це новий україномовний блог однієї веселої родини, що має бажання поділитись своїм досвідом у веденні побутових справ із урахуванням екологічних та економічних особливостей нинішнього часу. Земля настільки заповнена людиськами, які весь час захаращують її продуктами своєї життєдіяльності та прогресу, що з нашого боку було б вельми чемно хоч трохи полегшити рідній планеті існування.

Автори впевнені у наявності Ноосфери, що працює ефективно, тому не виключають, що викладені тут поради можуть приходити не тільки у їхні світлі голови. Ящо Ви теж маєте досвід застосування тої чи іншої поради - будемо раді обміну думок та готові поділитись із світом і Вашою варіацією цієї поради. Завжди корисно навчатись разом!

Звертаємо увагу читачів, що деякі поради можуть бути викладені у дещо гумористичному стилі. :)

суботу, 4 квітня 2015 р.

Пластикове пакування - для розсади

Поки йде весна (хоч за вікном і раптова квітнева хуртовина) актуальним є питання висаджування розсади різної городини та квітів. Але до чого ця інформація людині, що живе у місті та не має ані городу, ані дачі? А чи любите ви їсти маленькі йогурти, сиркові десерти, будь-що у невеликих пластмасових ємностях? Отож. І напевно, ретельно вилизавши коробочку, ви її викидаєте у смітник. А хтось - шукає, де б знайти зручний посуд для висіву насіння.

Наша порада - використати пластикові коробочки за призначенням, якщо ви дачник. І надати таку можливість іншим, якщо ви далекі від садово-городніх проблем. Як це зробити? Добре, якщо ваші родичі чи друзі займаються рослинами. А якщо нема нікого із знайомих городників? Тоді ми пропонуємо зробити добру справу анонімно - зібрати весь посуд, що може згодитись для вирощення розсади та скласти у чистий пакет. І винести цей пакет до смітника, але - важливо! Не викидати, а покласти поруч із сміттєвими баками. Окремо від бруду та сміття. У такому місці обов'язково ці речі потраплять на очі комусь, хто їх як раз і потребує.

Таким чином ви надасте друге життя численним пластиковим коробочкам!

! Не спаплюж ідею:

Дуже брудні або пошкоджені ємності все ж варто викинути. Не потрібно давати надію людям, що захочуть їх вдруге використати, але зіткнуться з явним непотребом.

Немає коментарів:

Дописати коментар