Волоський або як його ще називають грецький горіх - смачна й корисна штука. Горіхи ростуть в Україні в багатьох місцях. Відповідно й поласувати ними наш народ любить.
Перше життя горіха - власне поїдання його вмісту людиною. Друге життя - поїдання птахами залишків ядра у шкаралупці. Тому для реалізації цього пункту треба після обробки горіхів людиною відібрати шкаралупки, з яких повністю дістати їстівну частину не вдалось, та віддати птахам. Їхні дзьобики дозволяють дістатися до найнедоступніших місць у шкаралупках. Третім життям горіха може стати здатність знов-таки шкаралупок слугувати паливом. Для печі, якщо вона збереглась у хаті або навіть для багаття. Також черговим (четвертим) життям волоського горіха можна вважати приготування з перепонок лікарських настоянок. Так само для настоянок використовують ще зелені плоди горіха. А ще, якщо ви маєте дерев'яний музичний інструмент, то горіховою олією, або просто надрізаним ядром горіха, можна протирати його затьмянілі ділянки.
Ось такий він корисний та багатофункціональний!
Немає коментарів:
Дописати коментар