Що це і навіщо?

Це новий україномовний блог однієї веселої родини, що має бажання поділитись своїм досвідом у веденні побутових справ із урахуванням екологічних та економічних особливостей нинішнього часу. Земля настільки заповнена людиськами, які весь час захаращують її продуктами своєї життєдіяльності та прогресу, що з нашого боку було б вельми чемно хоч трохи полегшити рідній планеті існування.

Автори впевнені у наявності Ноосфери, що працює ефективно, тому не виключають, що викладені тут поради можуть приходити не тільки у їхні світлі голови. Ящо Ви теж маєте досвід застосування тої чи іншої поради - будемо раді обміну думок та готові поділитись із світом і Вашою варіацією цієї поради. Завжди корисно навчатись разом!

Звертаємо увагу читачів, що деякі поради можуть бути викладені у дещо гумористичному стилі. :)

суботу, 2 травня 2015 р.

Численні життя волоського горіха

Волоський або як його ще називають грецький горіх - смачна й корисна штука. Горіхи ростуть в Україні в багатьох місцях. Відповідно й поласувати ними наш народ любить.
Перше життя горіха - власне поїдання його вмісту людиною. Друге життя - поїдання птахами залишків ядра у шкаралупці. Тому для реалізації цього пункту треба після обробки горіхів людиною відібрати шкаралупки, з яких повністю дістати їстівну частину не вдалось, та віддати птахам. Їхні дзьобики дозволяють дістатися до найнедоступніших місць у шкаралупках. Третім життям горіха може стати здатність знов-таки шкаралупок слугувати паливом. Для печі, якщо вона збереглась у хаті або навіть для багаття. Також черговим (четвертим) життям волоського горіха можна вважати приготування з перепонок лікарських настоянок. Так само для настоянок використовують ще зелені плоди горіха. А ще, якщо ви маєте дерев'яний музичний інструмент, то горіховою олією, або просто надрізаним ядром горіха, можна протирати його затьмянілі ділянки.
Ось такий він корисний та багатофункціональний!

Немає коментарів:

Дописати коментар